Obrázky s dětskými motivy ve vyhrazeném prostoru pro kočárek a navíc i odkaz na autorskou edukativní loutkovou pohádku. Dopravní podnik Ostrava (DPO) cílí na maminky s nejmenšími cestujícími a chce jim zpříjemnit jízdu MHD. Vyzdobený prostor pro kočárky teď bude dopravce testovat ve třech tramvajích. Pokud se osvědčí, najdou ho maminky i v dalších vozech, a ve více variantách motivů.

„Každý cestující je pro nás důležitý, maminky s malými dětmi vnímáme speciálně. Mají vliv na návyky a názory další generace, našich potenciálních zákazníků. Přáli bychom si, aby pro ně cestování ostravskou MHD bylo příjemným zážitkem, kterým budou inspirovat i své děti. Prioritou je pro nás bezpečnost. Do vozidel instalujeme kamery, v terénu nasazujeme asistenty přepravy, kteří mimo jiné mohou právě maminkám s kočárkem pomoci s nástupem a výstupem, investujeme do antikolizních systémů. Vyzdobeným prostorem teď chceme maminkám a malým dětem jízdu MHD ještě více zpříjemnit,“ uvádí Daniel Morys, předseda představenstva a generální ředitel DPO.

Liška, strom, louka nebo třeba sluníčko. Nejmladší cestující si mohou prohlédnout obrázkové polepy DPO pohodlně přímo z kočárku. Vyzdobený totiž není jen vyhrazený prostor pro kočárek, ale i strop nad ním. Pro ještě více radosti je v „kouzelném místě“ k dispozici i QR kód odkazující na edukativní hranou pohádku, natočenou ve spolupráci s Divadlem loutek Ostrava. Ta vypráví o malé čarodějnici, která se učí cestovat tramvají. Díky neomezené Wi-Fi ve všech vozech DPO můžou maminky pohodlně přehrát pohádku nejmenším cestujícím na svém mobilním zařízení.

Odkaz na pohádku

Odkaz na video

foto
foto
foto

Foto ke stažení
Video ke stažení